2012. május 5., szombat

A taurin nem csak a macskáknak tesz jót

Megvallom, nem különösebben hozott lázba, hogy taurin-tartalmú készítmények jelentek meg a Flavin7 kínálatában. Eddig csak annyit tudtam róla, hogy a macskakajákon szokták feltüntetni, hogy tartalmazza. Nekik különösen fontos, mert nem tudják megtermelni, ám a felnőtt emberi szervezetben kilogrammonként kb. 1 grammnyi taurin van. Újszülöttek az anyatejből jutnak hozzá, melyben a taurin a második legnagyobb mennyiségben jelen lévő aminosav.
A taurin segíti fenntartani a szervezet energiaellátásának és folyadékháztartásának állandóságát. Számos szerv működését képes kedvezően befolyásolni, különösen a szem ideghártyát, a szívet, központi idegrendszert. A zsírok emésztésben is fontos szerepet kap. A taurinnak antioxidáns hatása is van. Kedvező hatással van a szívizom működésére, valamint kutatások bizonyítják, hogy csökkenti a vérnyomást. A sejtek kálciumszintjének szabályozását is segíti. Ezáltal a szív-érelmeszesedésének esélye jelentősen csökken.
Bár normális állapotban szervezetünk előállít valamennyi taurint, a hiánya bizonyos szövetek funkcionális elégtelenségében mutatkozik meg. A taurin, mint mikrotápanyag, pótlása a stresszes állapotban élők, a szellemi tevékenységet végzők és az nagy energiát kifejtők számára hasznos, valamint a cukorbetegeknek is javallt.
A glutaminhoz hasonlóan, sokan vélik a taurint is meghatározóan fontosnak a kondíció szempontjából.
A taurin üres gyomorba kerülve a leghatásosabb. A cink felerősíti a hatását. Egy hónapnál tovább alkalmazva célszerű mellé aminosav-komplex-szel kiegészíteni szedését.
Flavin7 termékei közül a Flavitamin Natur+Power termékcsalád tagjai mind tartalmaznak taurint, valamint elnevezéséhez híven az Amino L-Taurin kapszula is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése