2012. június 30., szombat

A csodálatos sztívia

A sztívia azzal vívta ki presztízsét az édesítők között, hogy semmiféle toxikus hatása nincsen. Az intenzív édes ízért felelős anyagai még főzés, sütés, pH-változás esetén sem bomlanak le, így a sztívia a cukor teljes körű helyettesítője lehet. És nem árt a fogaknak sem, sőt antibakteriális hatása és kedvező ásványianyag-tartalma miatt kiválóan alkalmas a fogszuvasodás és egyéb szájbetegségek megelőzésére, gyógyítására. Számos országban fogkrémet és szájöblítőszerek készítéséhez már használják.
Jótékonyan hat a vérnyomásra, a vércukorszintre, az emésztésre, különböző bőrbetegségekre és az elhízást is megakadályozza.
A fogyókúrához kiválóan használható, hiszen kalóriatartalma – gyakorlatilag – nulla. Viszont csökkenti az éhségérzetet. Ha 20 perccel étkezés előtt fogyasztjuk, jóval hamarabb érzünk jóllakottságot. A nap folyamán az ingadozó energiaszintet is képes optimalizálni. Rendszeres fogyasztásával, a sztívia csökkentheti nemcsak az édességek, hanem az alkohol és nikotin iránti vágyat is.
A cukorbetegek igazi szövetségese! Nyugodtan fogyaszthatják, nem emeli a vércukorszintet, hanem segít annak szabályozásában; jótékonyan befolyásolja a hasnyálmirigy működését.
A sztívia javítja az emésztést és a bélműködést, megnyugtatja a túlterhelt gyomrot. Erős gombaölő hatása miatt alkalmazható candida kezelésére is. A bőrbetegségekre is jótékony hatása van.
Stevia Wonder elnevezéssel a sztívai por, kapszula és folyadék formájában is elérhető a Flavin 7 választékában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése