A snidling vagy metélőhagyma ismert és nagyon egészséges zöldfűszer. Még lakásban is érdemes cserépben nevelgetni. Tartsuk hűvös, világos helyen, így akár egész télen vághatunk belőle. Fontos, hogy ne a tetejéből vágjunk, hanem inkább néhány szálat mélyen, majdnem a tövénél.A snidling olcsó vitaminforrás. Gazdag A- és C-vitaminban, kalciumban és vasban. Régóta ismert vértisztító és érelmeszesedést lassító hatása: csökkenti a vér koleszterinszintjét és a vérrögképződést. Antibakteriális hatását leggyorsabban a szájüregben és a garatban fejti ki. Étvágygerjesztő, emésztést serkentő és gyomorerősítő hatása is van. Bélbetegségek esetén is sikerrel alkalmazható, de túlzott fogyasztása esetén gyomorfájdalom léphet fel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése