2012. április 21., szombat

Cickafarkfű kapszulában

Aki nem túlzottan szereti teaként, már kapszulában is hozzájuthat a cickafarkfűhöz. A latin neve - Achillea millefolium – Akhilleuszra utal, aki a sebesült katonák vérzését cickafarkfű leveleinek nedvével állította el. A tudomány már kísérletekkel igazolta vérzés-, gyulladás- és fájdalomcsillapító hatását. A régi füvészkönyvek úgy emlegetik a cickafarkot, amely gyógyít mindent, amin más szer nem segített.
Nézzük, mit tud az egyik legsokoldalúbb gyógynövényünk! A legjobb természetes gyulladáscsökkentő, vérzéscsillapító, görcsoldó, fájdalomcsillapító. Emésztőszervi fájdalmak: gyomor- és nyombélfekély, vastagbélhurut gyógyítója. Serkenti az anyagcserét, az epe- és májműködést is segíti. Még májgyulladás esetén is sikerrel alkalmazható. Gyomorfájdalmakra, puffadásra is kiváló. A székrekedés esetén is hatásos, hiszen anélkül hogy hashajtó lenne, javítja a kiürülési reflexet. Vértisztító, vizelethajtó, a veseműködés szabályozására is. Szénanátha és asztma kezelésében is hatékony.
Különösen nők számára hasznos növény. Minden szempontból kedvezően befolyásolja a női medence szerveit. A cickafark az ösztrogénhoz hasonló anyagot tartalmaz. Alkalmas menstruációs görcsök csillapítására, bizonytalan alhasi fájdalmak megszűntetésére. Akár fiataloknak, akik még rendszertelenül menstruálnak; akár az időseknek, akiknél a változókori kellemetlen tüneteket enyhítheti, ajánlhatjuk minden nőnek.
Férfiaknak prosztataduzzanat esetén az egyik leghatásosabb gyógyító növény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése