2012. április 18., szerda

Enni és fogyni – egyszerre?

Igen lehetséges! Fogyasszon olyan ételeket, amelyek nem hizlalnak. Most azokat a gyümölcsöket és zöldségeket vesszük sorra, amelyek egészségesek és a fogyókúrát is támogathatják.
A gyümölcsök közül az ananász jótékony hatással van az emésztésre és a gyümölcssava fogyasztó hatású. A banánt majszolva, szagolgassa is, mert illata segíthet a fogyásban. A zöldalmát szintén, mielőtt befalná, szagolgassa jó ideig, ugyanis ez az inger a gyomor telítettségét jelzi az agynak. Az eper káliumtartalma segít vízteleníti a szervezetet. A körte fogyasztása is segíti az emésztést. A papajában levő papain segíti lebontani a fölösleges fehérjét. A szőlő javítja a bélműködést. A citrusfélék – citrom, narancs, grépfrút, mandarin – különösen nagy mennyiségű C-vitamint tartalmaznak, s ezzel elősegítik a zsírégető hormonok termelődését. Más C-vitamintartalmú ennivalók: így a sárgadinnye, a kivi és a paprika is a zsírégetés nagymesterei.
És máris a zöldségek jönnek! Az articsóka kiválóan hat a máj, és az epe működésére, s ezzel az emésztést segíti. A brokkoli kalciumban gazdag, azért segít a fogyásban. A cékla is fokozza az anyagcserét. A sárgarépa nagyon egészséges, megtölti a gyomrunkat, ráadásul fokozza a sejtek anyagcseréjét, a salak és méreganyagok gyorsabban távoznak a szervezetünkből. Telítő hatásának és magas vitamintartalmának köszönhetően a savanyú káposzta is kitűnő fogyó­kúrás élelmiszer, az emésztést nagy­ban elősegíti. A spárga a vese működésére van jótékony hatással. Sok benne a salaktalanító anyag, és erőteljes vízkiválasztó hatása van. Ráadásul hosszú rostjai a gyomorban megdagadnak, teltségérzetet váltanak ki. Vízhajtó, és csökkenti az éhségérzetet az édeskömény, próbálja ki salátájában. Nassolni is remek a nyers- vagy főtt zellert. Hamar megtölti a gyomrot, segíti az emésztést, és még illóolajával is segít a fogyásban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése