2012. május 30., szerda

Mire jó az U-vitamin?

Amikor felfedezték vitaminnak vélték, így rajta ragadt a név, valójában nem is vitamin, hanem a methioninsavak közé tartozik.
Szervezetünkben az U-vitamin hiányában nyálkahártya-problémák léphetnek fel, gyomor illetve bélfekélyek, illetve az immunrendszer legyengülése is akár U-vitamin hiányára utalhat.
Az U-vitamin bevitelével fokozhatja sejtjei regenerációs képességét. Hatékonyan védi a nyálkahártyák egészségét, s ezáltal megelőzheti illetve megszüntetheti külső és belső szervei gyulladásait vagy fekélyeit. Segít leküzdeni a nemi szervek bakteriális fertőzéseit. Segíthet az aranyeres panaszokon. Kedvezően hat a cukorbetegség kezdeti stádiumában, valamint hasnyálmirigy gyulladás esetén. Segít a máj méregtelenítésében. Gyengíti az alkohol és kábítószer-függést.
Lúgos természetű, ezért hosszabb távon alkalmazva gátolja a szervezet elsavasodását, az anyagcsere, valamint a közérzet és a teljesítőképesség szempontjából jóval kedvezőbb, enyhén lúgos irányba tolja a szervezet pH-ját. Az U-vitaminnak van egy ún. lipotróp, azaz „zsírégető” hatása is, amit fogyókúra esetén kedvező tulajdonság.
Az U-vitamin a káposztában, a salátában, a paradicsomban, a zöldhagymában, a retekben, a petrezselyemzöldben, a spárgában és a gyümölcsökben fordul elő.
U-vitamin tartalmú étrendkiegészítők a Flavin7 kínálatából Lucerna, Brokkolicsíra, Kelbimbócsíra, Vöröskáposztacsíra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése