2012. június 6., szerda

Lúgosíthat lucernával!

A lucernát évszázadok óta alkalmazzák a világ minden táján, mint általános roboráló és élénkítő szert. A növény elsősorban erős lúgosító hatásáról ismert. A sav-lúg egyensúly visszaállásával a szervezet öngyógyító folyamatai megélénkülnek és növekszik a fizikai teljesítőképesség is.
A lucerna a klorofilban leggazdagabb táplálékaink egyike. A növények közül kiemelkedik magas vitamin és ásványi só tartalmával. Rendkívül gazdag nyomelemekben is. S az emésztéshez szükséges nyolcféle enzim található benne.
Fogyasztásával előnyösen befolyásolja az emésztését és természetes módon szabályozhatja a szervezete működését. A lucerna javítja a tápanyagok felszívódását, tisztítja májat és az ereket is a koleszterin-lerakódásoktól. Gyulladáscsökkentő és detoxikáló hatása is van. Gombaellenes hatóanyagot is tartalmaz, ezért elősegíti a probiotikumok hatását. A lucerna lúgosító hatása jól közömbösíti a gyomorsavat. Magas rosttartalma miatt jó székletlazító, mérsékli a székrekedést, csökkentheti a puffadást.
Számos orvos a lucernát gyomorpanaszok, felfúvódások, fekélyes állapotok és étvágytalanság gyógyítására ajánlja, mert U-vitamint tartalmaz, s ezzel elősegíti a gyomor és a bélrendszer sérült nyálkahártyájának megújulását.
A Lucerna étrend-kiegészítő kapszula megtalálható a Flavin7 termékek között, ebben a lucernakivonatot bioflavonoid komplex-szel gazdagították.

1 megjegyzés: