2012. július 21., szombat

A szőlőmag gyógyhatása

A szőlő héjában és magjában a kutatók olyan vegyületeket találtak, amelyek erőteljes antioxidánsként működnek. Különösen a szőlő magjában találtak koncentráltan az egészségre jó hatást gyakorló vegyületeket.
A szőlőmag flavonoidjai rendkívül erős antioxidánsok, jelentősen felülmúlják a C- és az E-vitamint ezen a téren. Igazi szívbarát és javítja az erek állapotát is. Hatásos visszértágulatra és érszűkület esetén is. Nem véletlenül írják fel a kivonat aktív anyagát a PCO-t oly gyakran az orvosok az érrendszeri megbetegedésekre. Ez az anyag antioxidánsként védi a sejteket olyan hatások ellen is, amelyek a rák kialakulásában játszanak szerepet. A szívbetegségek és a rák veszélyeinek csökkentése mellett a látászavarok ellen is ajánlják (szürke hályog, makula-degeneráció). És úgy tűnik, nagy szerepet kaphat a szembetegségek megelőzésében.
A szőlőmagkivonat nagyon ajánlott azoknak, akik sokat ülnek a számítógép előtt.
A használatával a különféle allergiás tünetek is enyhíthetők. A kozmetikai hatása már szinte csak ráadás!
A szőlőmagkivonat fogyasztása mellékhatást nem okoz, túladagolása sem jár semmilyen veszéllyel.
Érdemes tudni, hogy a szőlőmagkivonat alkotórészeinek mindössze negyede marad a szervezetben egy nap elteltével. Ezért folyamatos szedése javasolt, sőt ajánlatos mindennap ugyanabban az időpontban szedni. Különösen annak, aki nem csupán megelőzésre, hanem valamely betegség leküzdésére szedi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése