A B-vitamin tartalma nemcsak az emésztésre, hanem az idegrendszerre is jótékony hatással van.
A kelkáposzta egyik legismertebb tulajdonsága, hogy remek csonterősítő. Ugyanis kalciumtartalmát a szervezet a benne található a magnéziummal és a káliummal együtt ideálisan tudja hasznosítani. A kalcium és kálium együttes jelenlétének köszönhető vérnyomás szabályozó hatása. És a kelkáposzta még remekül hat a szabályos a szívműködésre is.
Minden súlycsökkentő diétának hasznos alapanyaga lehet, hiszen kalóriatartalma alacsony (100 gramm csak 30 kcal-t tartalmaz). Ez a mennyiség kelkáposztából a napi ajánlott A-vitamin több mint háromnegyedét és a C-vitamin-adag közel kétszeresét tartalmazza.
Fehérjében dúsabb, tápanyagtartalma magasabb, ugyanakkor könnyebben emészthető, és nem terheli meg úgy az érzékeny gyomrokat, mint a fejes káposzta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése