2013. június 22., szombat

Természetes megoldások rovarcsípések kezelésére

Mondhatnánk, hogy apró kellemetlenség, de amikor viszket, fáj és bedagad… már nem tűnik olyan semmiségnek. A vakarás ugyan egyszerű megoldás, ám ettől elfertőződhet és begennyesedhet a csípés helye. Hatásosabb a hidegvízes borogatás. De kipróbálhatunk olyan gyógynövényes kenőcsöket, mint a körömvirág és hegyi árnika. Kis mennyiséget naponta néhány alkalommal kell kenni a felületre. A hegyi árnika enyhíti a gyulladást és lelohasztja a duzzanatot. A körömvirágkrém mérsékli a duzzanatot és a viszketést is, és antiszeptikus hatásai is van, így a fertőzések megelőzésében is segít. E célból a körömvirágkrémet a teafaolaj jól helyettesítheti, egy csepp kell csak belőle naponta néhányszor. Ám érzékenyeknél bőrirritációt okozhat. A levendulaolajból akár negyedóránként is kenhet egy-két cseppet a bőrére, amíg nem enyhíti a viszketést. Ez illatával távol tartja a lehetséges újabb támadókat is.
Ajánlják a bőr megnyugtatására, hogy benedvesített sószappannal kenjük be a csípés helyét. Valamint a banánhéjat is! Bizony, a banánhéj belső felében sok a tannin, amely segíti a csípés kellemetlen hatásainak enyhülését.

Táplálékkiegészítők is bevethetők rovarcsípések esetén a duzzadás és a fájdalom csökkentésére. Az ananászból kivont fehérjeemésztő enzim, a bromelin, hatásosan lohasztja le a duzzanatot. Ajánlott üres gyomorra bevenni. A C-vitamin és a kverticin is megakadályozza a szervezetet abban, hogy a rovarméreg hatására gyulladáskeltő anyagot kezdjen termelni. Ezeket minél előbb érdemes beszedni. Hatásos lehet kalcium belsőleg is, ám ez külsőleg a Kalcium krém is segíthet.

Kapcsolódó Flavin7 ajánlat: Kalcium krém, Bromelin Intenzyme kapszula, Flavitamin-C, Flavitamin-Ester-C.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése