2013. május 11., szombat

Étrend a visszerek ellen

A visszértágulat lassan népbetegség lesz. Minden negyedik embert érint, és többségben vannak közöttük a nők. A meleg, a napsütés nem tesz jót a visszértágulatnak. A torna, a túlsúly leadása, a krémek mellett még a megfelelő étrenddel is tehetünk a helyzet javításáért.
Figyeljünk arra, hogy étrendünk sóban szegény, de rostban dús legyen. Az oldható és oldhatatlan rostok is fontosak, ez utóbbiról alma, körte, levélzöldségek, teljes kiőrlésű lisztből készült tészta és kenyérfélék, valamint barna rizs fogyasztásával gondoskodhatunk. A rostbevitel korpa fogyasztásával is növelhető, ám napi egy evőkanállal többet ebből nem tanácsos enni.
Csökkentsük a húsok és zsírok arányát. Több lédús ételt fogyasszunk. hiszen fontos a megfelelő folyadékbevitel, napi 2-3 liter. Ez lehet gyümölcslé, ásványvíz, tea, illetve a különböző levesek is megfelelnek a célnak.
A visszerek elkerüléséhez nélkülözhetetlen hogy naponta biztosítsuk szervezetünk számára azokat a tápanyagokat, amelyek segítik az erek állapotának megőrzését. Fogyasszunk naponta 1-2 adag sötét színű gyümölcsöt vagy zöldséget, például bogyósokat, cseresznyét vagy paradicsomot. A keringés javítására és az érfalak erősítésére ajánlott a C- és E-vitaminban gazdag táplálkozás. Az E-vitaminban gazdag ételek: búzacsíra, növényi olajok, az avokádó, héjas gyümölcsök.
Ajánlják, még a visszértágulatra, C-vitamin és flavonoidok együttes szedését (ez utóbbiak segítik a C-vitamin felszívódását), valamint E-vitamint. Mindezek javítják a vérkeringést, továbbá erősítik az erek és hajszálerek falát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése