A kendermag tápértéke igen magas, fehérje, foszfor és nyomelem tartalma már régóta ismert. A benne lévő fehérjék 65%-a biológiailag aktív, azaz könnyen emészthetők, könnyen felszívódnak, is így deálisak az egészséges immunrendszer fenntartásához. A megfelelő mennyiségű fehérjétől nő a teljesítményünk és szellemileg is fogékonyabbak leszünk. Ráadásul a kendermag tartalmazza az összes esszenciális aminosavat, melyet az emberi szervezet maga nem képes előállítani. A kendermagban lévő kiemelt aminosavak az arginin, a glutamin, asparagin.
A kendermag továbbá ideális forrása olyan esszenciális zsírsavaknak, mint pl. omega-3 és omega-6. Jelentős mennyiségben tartalmaz gamma-linolénsavat (GLA) is, amelynek komoly terápiás hatása van.
A kendermag pozitív hatásai: csökkenti a koleszterin- és triglicerid szintet, segít megelőzni a szív- és érrendszeri problémákat, csökkenti a vérnyomást, elhízás esetén segít visszaállítani az ideális testsúlyt, kiüríti a szervezetből a felesleges zsírt, megelőzi a zsírpárnák kialakulását. Erősíti az immunrendszert és serkenti az agyműködést.
Elsőrendű fehérje- és többszörösen telítetlen zsírsavtartalma miatt a sportolók is fogyaszthatják. Nemcsak kiváló energiaforrás a benne lévő fehérjék és növényi zsírok miatt, de vitaminokat és árványi anyagokat is kiegyensúlyozott arányban tartalmaz. A kendermag az allergiások számára természetes megoldást nyújt állapotuk javításához. A kendermag gluténmentes. Ajánlják kimerültség, legyengült fizikai állapotok és fokozott igénybevétel esetén. Rendszeres fogyasztása alapvetően segíti szervezetünket abban, hogy megelőzzük vagy javítsuk a rosszindulatú elváltozásokat. A kendermag örleményen kívül a kapszula hozzáadott C-vitamint is tartalmaz. Javasolt adagja napi 1 kapszula, ennek költsége kb. 10 Ft. 100 db-os és 250 db-os kiszerelésben kapható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése