2012. augusztus 22., szerda

Táplálékkiegészítők az egészséges csontokért

Köztudott, hogy a kalcium elengedhetetlen a csontok szilárdságának fenntartásához. Talán azt is tudják az érintettek, hogy D-vitamin is nagyon fontos a kalcium felszívódásához. Különösen télen, amikor kevés a napfény. A magnézium és a bór abban segít, hogy a D-vitamin aktív formájába kerüljön. A bór csökkenti a kalciumveszteséget és az ösztrogén hatását is növelheti. A magnéziumot és a kalciumot is étkezés közben ajánlott beszedni.
A C-vitamin is hozzájárul a csontállomány fenntartásához, és elősegíti a szervezetben a kollagén termelését, mely a csontokat és a kötőszöveteket is erősíti. Az ásványi anyagok felszívódását és a csontok egészségének megérzését szolgálja a cink, a réz és a mangán is.
Az arányokra is érdemes figyelni. Ha kétszeres adag kalciumot szed, az akadályozhatja a magnézium, a mangán és a cink csonttápláló hatásának érvényesülését. Ha egy hónapnál hosszabb ideig szedi a cinket, mindenképpen érdemes olyan kiegészítőt választania, amely rezet is tartalmaz.
A csontok védelmét segítik olyan nélkülözhetetlen vitaminok és ásványi anyagok, mint a szilícium, a B6-vitamin és a folsav is.
Flavin7 ajánlat: Flavitamin Calcium+D3; Flavitamin Magnézium+B6

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése