2013. február 2., szombat

Természetes tippek a kellemes leheletért

Kezdjük a „rágcsálnivalókkal”! Rágjon el pár szál friss petrezselymet. Hiszen ezzel kellemesen illatosítja a leheletét. Rágjon szét étkezés után pár kapormagot, vagy ánizsmagot, néhány szem kardamont, szegfűszeget vagy édesköményt. Ezeket nyugodtan magával viheti napközben egy kis dobozkában.
Az ánizsmagból frissítő szájöblítőt készíthet: néhány teáskanál magot tegyen egy csészényi vízbe, ezt forralja fel, majd szűrje le és hűtve fogyaszthatja.
Hatékony lehet, ha magas klorofill-tartalmú itallal öblöget, ilyen például a búzacsírából vagy spirulinamoszatból készült lé, ezeket meg is ihatja.
Ahogyan a kellemes és illatos borsmenta vagy fodormenta teát kortyolgatva is jó ideig frissen tarthatja a szájüregét. Ha lucerna forrázatával öblöget, megszüntetheti a rossz szagú leheletet. Ugyancsak segíthet, ha kiöblögeti a száját és görögszénából készült teával gargalizáljon. Ez a kellemetlen lehelet és a rossz szájíz ellen is hatásos. Ha pedig napjában többszöri zsálya-főzetes gargalizálással, nemcsak a kellemetlen lehetettől, hanem számos más szájüreg-problémától is megszabadulhat.

Ám azt ne feledjük, hogy e kellemetlenség ellen bevethető természetes szerek nem a megfelelő szájhigiénia helyettesítői, hanem annak kiegészítői. A kellemetlen lehetelet lehet például a szigorú fogyókúra velejárója, de a szájüregi problémákon kívül még emésztési zavarok is lehetnek a hátterében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése